NL  FR
 
 
 
 
 
           
 

Nieuws - Archief

 • 15/11/2012: POSITIEVE EIGENWAARDE HEEFT GUNSTIG EFFECT OP INSCHATTING SLAAGKANSEN OUTPLACEMENTTRAJECT
  Outplacement is niet meer weg te denken uit het moderne arbeidsbeleid. Vroeger betekende outplacement de persoonlijke begeleiding van een ontslagen manager of directeur. Sinds 2009 heeft elke oudere werknemer (plus 45 jaar) bij ontslag recht op outplacementbegeleiding, betaald door die ex-werkgever, net als alle medewerkers betrokken bij een collectief ontslag. Vandaag de dag gaan er stemmen op om het huidige systeem om te vormen tot een algemeen recht op outplacementbegeleiding. Maar wat is de succesratio van zo'n outplacementprocedure? En hoe ervaren kandidaten zelf dit proces?
  Download het volledige persbericht (.pdf) 
 • 01/10/2012: ASCENTO BEGELEIDT EXCLUSIEF OUTPLACEMENT CARSID-MEDEWERKERS
  Staalbedrijf Carsid, dochteronderneming van Duferco, kiest outplacementkantoor Ascento als zijn exclusieve privé-partner voor de ondersteuning en begeleiding van zijn bijna 1000 medewerkers in hun zoektocht naar een nieuwe job. Met 960 medewerkers is dit het grootste outplacementproject in Wallonië ooit. 
  Download het volledige persbericht 
  (.pdf) 
 • 23/07/2012: IPMT VERNIEUWT TESTEN NAAR RIJGESCHIKTHEID CHAUFFEURS MET RIJVERBODHet Instituut voor Psycho-Medische Testing (IPMT)1 vervangt deze zomer de psychologische testbatterij in het herstelonderzoek. Het IPMT is een instelling erkend door de Federale Overheidsdienst van Mobiliteit en Vervoer die instaat voor het uitvoeren van psychologische onderzoeken bij chauffeurs die bij rechterlijke uitspraak een rijverbod opgelegd kregen. Dit psychologisch en medisch herstelonderzoek heeft als doel de rijgeschiktheid van de veroordeelde chauffeur te testen met het oog op een adequaat rijgedrag in de toekomst.
  Download het volledige persbericht (.pdf)

 • 12/03/2012: STUDIE KU LEUVEN EN ASCENTO ONDERZOEKT GEPERCIPIEERDE INZETBAARHEID BIJ DEELNEMERS AAN OUTPLACEMENT
  Outplacement is niet meer weg te denken uit het moderne arbeidsbeleid. Vroeger betekende outplacement de persoonlijke begeleiding van een ontslagen manager of directeur. Sinds 2009 heeft elke oudere werknemer (plus 45 jaar) en elke werknemer bij een collectief ontslag recht op outplacementbegeleiding, betaald door de ex-werkgever. Maar wat is de succesratio van deze begeleiding? En hoe ervaren kandidaten zelf dit proces?
  Download het volledige persbericht
  (.pdf)

 • 06/05/2011: ASCENTO REALISEERT STERKE GROEI MET TOENAME VAN 40% OUTPLACEMENTACTIVITEIT IN 2010
  HR-dienstverlener Ascento tekent in 2010 een 40% omzetgroei van de outplacementactiviteit op. Dat is 3 keer beter dan de markt. Ascento startte in totaal 3.221 outplacementprocedures op. Dat betekent meer dan een verdubbeling van het aantal procedures ten opzichte van 2009 en vertegenwoordigt 18% van de 17.749 totaal opgestarte outplacementprocedures in 2010 in de Belgische markt.
  Download het volledige persbericht
  (.pdf)

 • 16/07/2010: ASCENTO TEKENT CONTRACT OUTPLACEMENT OPEL-MEDEWERKERS
  HR-dienstverlener Ascento, uitgekozen door autofabrikant Opel om het outplacementtraject van haar medewerkers in de leeftijdcategorie tot 45-jaar te verzorgen, heeft na 3 maanden al de helft van haar vooropgestelde doelen behaald. Van de 599 deelnemers aan het outplacement programma hebben er 289 reeds een nieuwe job gevonden.
  Download het volledige persbericht (.pdf)

 • 16/07/2010: ASCENTO TEKENT CONTRACT OUTPLACEMENT OPEL-MEDEWERKERS
  Opel kiest Ascento voor maximale en duurzame tewerkstelling
  Autofabrikant Opel kiest voor HR-dienstverlener Ascento om het outplacement van haar medewerkers in de leeftijdcategorie tot 45-jaar te verzorgen, dat is de grootste groep werknemers die een outplacementtraject aangeboden krijgt. Ascento zal elke deelnemer op maat van zijn/haar noden begeleiden naar een nieuwe job. De ex-werknemers die reeds een nieuw arbeidscontract hebben getekend, worden verder gecoacht in hun nieuwe werksituatie.
  Download het volledige persbericht
  (.pdf)

 • 12/02/2010: KRIS MATTHIJS ALGEMEEN DIRECTEUR T-GROEP BELGIE
  Kris Matthijs is benoemd tot Algemeen Directeur voor t-groep België, rapporterend aan de Gedelegeerd Bestuurder Mark Verstraete. Kris Matthijs neemt in deze functie de leiding over de operationele activiteiten in België.
  Download het volledige persbericht (.pdf)

 • 27/10/2008: t-groep rond overname Nederlandse uitzendgroep Luba af - t-groep groeit met meer dan 50 %
  t-groep kondigt aan dat de overname van 100% van de aandelen van de Nederlandse uitzendgroep Luba afgerond is. Luba, dat voortaan dus deel uitmaakt van t-groep, is één van de grotere uitzendbureaus van Nederland met 60 kantoren in Nederland en drie in Polen. De overname van Luba is de eerste internationale uitbreiding en een volgende logische stap in de expansie van t-groep, dat zijn positie in de Benelux zo versterkt.
  Download het volledige persbericht (.doc)

 • t-groep wil verder groeien via internationale expansie t-groep is in vergevorderde onderhandelingen voor overname Nederlandse uitzendgroep Luba
  T-groep kondigt aan dat het exclusieve gesprekken voert voor de overname van 100% van de aandelen van de Nederlandse uitzendgroep Luba. Luba is één van de grotere uitzendbureaus van Nederland met 60 kantoren in Nederland en drie in Polen. De mogelijke overname van Luba is de eerste internationale uitbreiding en een volgende logische stap in de expansie van t-groep, dat zijn positie in de Benelux wil versterken via een stap over de grens.
  Download het volledige persbericht (.doc)

 • t-interim lanceert bij Frigo-Lommel nieuw tewerkstellingsconcept voor veiligere magazijnjobs
  Omdat Frigo-Lommel zijn opslag- en distributieactiviteiten uitbreidt, was de onderneming dringend op zoek naar tien extra heftruck- en reachtruckchauffeurs. Die vonden ze via t-interim. Frigo-Lommel is gespecialiseerd in opslag en distributie van gekoelde en diepvriesproducten. t-interim is met hun logistiek concept in de uitzendsector de specialist voor logistieke jobs.
  Download het volledige persbericht (.doc)

 • t-groep neemt HR-consultingbureau LINKING over Frieda Verbist wordt divisiedirecteur Ascento
  t-groep, een van de toonaangevende Belgische HR-dienstverleners, heeft via zijn divisie Ascento het Antwerpse HR-adviesbureau LINKING overgenomen. Frieda Verbist, de oprichtster van LINKING, wordt de nieuwe directeur van Ascento. Ascento biedt zijn klanten in de privé- en publieke sector een brede waaier van HR-consultingdiensten aan.
  Download het volledige persbericht

 • Ascento start outplacementbegeleiding voor VW Vorst
  Ascento heeft een overeenkomst gesloten met Volkswagen Vorst en enkele belangrijke toeleveranciers om gedurende een jaar de werknemers die in het kader van de herstructurering afvloeien, naar een passende hertewerkstelling te begeleiden. Dit gebeurt in het kader van de vandaag officieel opgerichte tewerkstellingscel VW Vorst.
  Download het hele bericht (MS Word .doc)

 • t-groep realiseert in 2006 een omzetgroei van 24,8% tot ruim 164 miljoen EUR
  t-groep, een van de toonaangevende Belgische HR-dienstverleners, realiseert voor het boekjaar 2006 een nettoresultaat van 5,6 miljoen EUR. De geconsolideerde bedrijfsinkomsten bedragen ruim 164 miljoen EUR, goed voor een stijging van 24,8% in vergelijking met 2005.
  Download het hele bericht (MS Word .doc)
 • t-groep wil behoud dienstenatelier en verwelkomt alle steun
  In september 2006 opende t-groep in Mechelen het dienstenatelier, dat aan de werknemers van Mechelse bedrijven een strijkdienst via dienstencheques aanbiedt. 6 maanden na de opening blijkt dat de resultaten nog steeds lager zijn dan verwacht, wat bij de medewerkers van het dienstenatelier aanleiding heeft gegeven tot ongerustheid. t-groep heeft de medewerkers meer informatie verschaft over de situatie, en blijft geloven in een toekomst voor het atelier. t-groep onderzoekt verschillende scenario's en verwelkomt alle steun vanuit de Mechelse regio.
  Download het hele bericht (MS Word .doc)

 • Ascento lanceert Executive Interim Management
  Interim Management, geleid door Jan Donckers, mooie aanvulling op bestaand dienstenaanbod Ascento

  21 februari 2007 – HR-dienstverlener Ascento lanceert Executive Interim Management, een dienstverlening waarbij ervaren, zelfstandige managers tijdelijk opdrachten uitvoeren als bv. Algemeen Directeur of Divisie Manager. Interim Management is omwille van de hoge toegevoegde waarden een begrip geworden in de moderne bedrijfsvoering en is duidelijk een groeisector.
  Download het hele bericht (pdf)
 • t-groep opent deuren strijkatelier in Mechelene en creëert 40 banen.
  t-groep opent in aanwezigheid van Vlaams minister van Sociale Economie Kathleen Van Brempt, het gloednieuwe strijkatelier te Mechelen. Dit project kadert in het sociaal-ethisch beleid van t-groep dat de intrede van jonge, laaggeschoolde en allochtone werkzoekenden op de arbeidsmarkt beoogt. Op termijn mikt dit project op de tewerkstelling via invoegbedrijf van een 40-tal laaggeschoolde en langdurig werkloze personen. In een eerste fase gaat een tiental
  mensen uit deze moeilijke doelgroep aan de slag.
  Download het hele bericht (MS Word .doc)

 • TS Rupel, het vlaggenschip van t-groep, behaalt schitterende 2 e plaats in Tall Ships' Races 2006
  Dit jaar vond de internationaal gerenommeerde zeilwedstrijd Tall Ships' Races voor de 50 e keer plaats, met aankomst in Antwerpen. De editie 2006 was in meerdere opzichten ook speciaal voor het Belgische schip TS Rupel, eigendom van t-groep (koepel boven Ascento en t-interim), dat recent 10 jaar werd én dat voor de 5 e keer deelnam aan de Tall Ships' Races. De bemanning bestond voor het grootste deel uit trainees (jongeren die soms hun eerste zeilervaring opdoen), zodat t-groep op deze manier jonge mensen de kans op een unieke ervaring biedt.
  Download het hele bericht (MS Word .doc)

 • Tewerkstellingscel Ford Genk en toeleveringsbedrijven" behaalt puik resultaat! Oplossing voor 81% van de deelnemers
  Vandaag werden de resultaten bekendgemaakt van de "Tewerkstellingscel Ford Genk en toeleveringsbedrijven" die per 31 januari zijn einddatum heeft bereikt. Twee jaar lang heeft deze cel ingestaan voor de begeleiding van de eind 2003 bij Ford Genk en een aantal toeleveringsbedrijven ontslagen medewerkers in hun zoektocht naar een nieuwe job.
  Download het hele bericht (MS Word .doc)

 • Ascento en t-interim starten begeleidingstraject voor langdurig werklozen met oog op herintrede op arbeidsmarkt
   

  Vandaag zijn Ascento en t-interim, beiden divisies van t-groep, gestart met het begeleidingstraject dat er op gericht is om werklozen die sinds geruime tijd zonder job zitten, opnieuw aan de slag te helpen. Dit project kadert in de tendering die de VDAB eind 2005 uitschreef met het oog op het selecteren van de meest geschikte partners om in totaal meer dan 6000 langdurig werklozen te laten herintreden in de arbeidsmarkt.
  Download het hele bericht (MS Word .doc)

 • Ascento behaalt Q*For kwaliteitslabel voor HR Consultancy activiteiten

  HR-dienstverlener Ascento heeft voor het eerst het Q*For kwaliteitslabel voor zijn HR consultancy toegekend gekregen, een erkenning die 3 jaar geldig blijft. Daarnaast wordt het Q*For label voor de Ascento opleidingen met drie jaar verlengd.
  Download het volledige persbericht (MS Word .doc)
 • t-interim bouwt sociaal dienstenaanbod verder uit met inhouse strijkatelier BOSS paints

  Uitzendbedrijf t-interim en het Waregemse bedrijf BOSS paints slaan de handen in elkaar voor de oprichting van een 'inhouse strijkatelier' voor de 185 werknemers van BOSS paints. Het project kadert in de nationale uitbouw en de promotie van het dienstencheque-systeem door t-interim, en een algemene investering in 'mens en milieu'-projecten van BOSS paints ten voordele van zijn werknemers. BOSS paints stelt het atelier ter beschikking; t-interim voorziet de strijkers van het nodige materiaal en begeleidt de medewerkers van BOSS paints bij de aanvraag van de dienstencheques. Met het inhouse strijkatelier bij BOSS paints breidt t-interim het bestaande dienstencheque-aanbod onder de noemer 't-huishulp' verder uit. Met dit initiatief draagt t-interim bij tot de tewerkstelling van laaggeschoolden.
  Download het volledige persbericht (MS Word .doc)

 • Wim Van Houdt start bij t-interim als nieuwe Districtsmanager voor regio Limburg

  Bij t-interim is Wim Van Houdt in september gestart als de nieuwe Districtsmanager voor regio Limburg . Wim wordt verantwoordelijk voor de commerciële en operationele leiding van de 8 Limburgse kantoren. Naast het aansturen en coachen van de lokale medewerkers, is het zijn taak om de klantenportefeuille in Limburg verder te ontwikkelen en de evoluties en trends op HR vlak in de regio op de voet te volgen.
  Download het volledige persbericht (MS Word .doc)

 • t-interim start met strijkdienst

  t-interim gaat als eerste in de uitzendsector van start met een eigen strijkdienst. De uitzenddivisie breidt hiermee de dienst t-huishulp uit, die particulieren via dienstencheques de mogelijkheid biedt om een huishoudelijke hulp in te huren. Waar de huishoudelijke hulp tot nu toe bij klanten thuis tal van taken uitvoerde, zoals poetsen, wassen of strijken, kunnen mensen vanaf heden hun wasmand met strijk ook rechtstreeks naar een strijkster thuis brengen.
  Download het volledige persbericht (MS Word .doc)

 • t-groep versterkt zijn team met 2 nieuwe medewerkers  

Ter ondersteuning van zijn snelle groei, heeft t-groep Peter Van der Auwera aangeworven als Business Development Manager en Marc Huybrechts als ICT Manager.
Download het volledige persbericht (MS Word .doc)

 • t-groep sluit tweede boekjaar af met netto-winst van 2,2 miljoen euro en een groei in zakencijfer van 22,8%  

t-groep heeft zijn tweede boekjaar afgesloten met een netto-resultaat van 2,2 miljoen euro. De bedrijfsinkomsten bedragen 130 miljoen euro, goed voor een stijging van in totaal 22,8%
(op 12-maandelijkse basis) t.o.v. 2003. Deze groei overstijgt die van de markt.
Download het volledige persbericht (MS Word .doc)

 • Ascento stelt Gerda Glorieux aan als
  BU Manager regio Oost- en West-Vlaanderen 

HR-dienstverlener Ascento heeft Gerda Glorieux aangesteld als nieuwe Business Unit Manager voor de regio Oost- en West-Vlaanderen. In die functie wordt ze verantwoordelijk voor de dagelijkse en commerciële aansturing van 3 Ascento kantoren in Gent, Roeselare en Sint-Denijs-Westrem, waar in totaal 15 consultants werkzaam zijn in o.a. werving en selectie, loopbaanbegeleiding, outplacement training en coaching.
Download het volledige persbericht (MS Word .doc)

 • t-seizoen: t-interim lanceert 1 ste land- en tuinbouwdivisie na wettelijke toelating van uitzendarbeid in deze sectoren

  t-seizoen is een nieuwe gespecialiseerde dienstverlening die uitsluitend mikt op land- en tuinbouw. Sinds kort is uitzendarbeid in deze sectoren wettelijk toegelaten, en met zijn divisie t-seizoen is t-interim de eerste speler op de markt die structureel op deze opportuniteit anticipeert.
  Download het volledige persbericht (MS Word .doc)

 • 1 jaar tewerkstellingscel Ford Genk en toeleveringsbedrijven. Meer dan de helft van de deelnemers opnieuw aan het werk

  1 jaar na de start van de activiteiten van de tewerkstellingscel Ford Genk en toeleveringsbedrijven, is meer dan 50% van de ontslagen medewerkers die zich bij de cel hadden ingeschreven, opnieuw aan het werk. Het gaat niet alleen om mensen die werkten bij de autoconstructeur zelf op het moment van de herstructurering die werd aangekondigd eind 2003, maar ook bij een aantal belangrijke toeleveringsbedrijven.
  Download het volledige persbericht (MS Word .doc)

 • Maria Mattheussen, nieuwe BU Manager regio Antwerpen bij Ascento
  HR dienstverlener Ascento heeft Maria Mattheussen aangesteld als nieuwe Business Unit Manager voor de regio Antwerpen. In die hoedanigheid wordt ze verantwoordelijk voor de dagdagelijkse en commerciële aansturing van het Antwerpse Ascento kantoor, van waaruit 8 consultants werkzaam zijn in o.a. werving en selectie, loopbaanbegeleiding, outplacement training en coaching...
  Download het volledige persbericht (MS Word .doc)

 • t-groep sluit eerste boekjaar af met nettowinst

  t-groep maakt bekend dat het zijn eerste boekjaar met nettowinst heeft afgesloten. De privaatrechtelijke NV, die de vroegere commerciële diensten van de VDAB overkoepelt, realiseerde in het eerste boekjaar van 15 maanden een omzet van bijna 135 miljoen euro. De operationele winst na afschrijving van goodwill bedroeg 1.951.000 euro. Download het volledige persbericht (.doc)

 • t-groep stelt Rob Snyders aan als nieuwe divisiemanager Ascento

  Rob Snyders is aangesteld als nieuwe divisiemanager van Ascento, de full service HR dienstverlener van t-groep. In deze functie krijgt hij de leiding over de commerciële activiteiten en het strategisch beleid van de consultancypoot, die vooral bekend is omwille van de (groeps) outplacementactiviteiten, onder andere bij Ford Genk en in het verleden ook bij Sabena. Download het volledige persbericht (.doc)

 • t-heater: Uitzenddienst op maat voor kunstensector

  Met de nieuwe dienst t-heater brengt het uitzendkantoor t-interim een dienstverlening op maat voor de kunstensector. Zowel scheppende als uitvoerende kunstenaars die opdrachten uitvoeren voor een wisselend aantal werkgevers en ervoor kiezen om te werken onder het statuut van werknemer, kunnen vanaf heden terecht bij t-heater.
  Download het volledige persbericht (.doc)

 • Ascento verzorgt outplacement voor ontslagen werknemers Ford Genk (19/12/2003)

  Ascento heeft een overeenkomst gesloten met Ford Genk om vanaf midden januari een tewerkstellingscel op te richten binnen het kader van de recent aangekondigde afvloeiingen. Dit gebeurt in samenwerking met de VDAB. Het is de bedoeling om de ontslagen werknemers binnen een periode van 2 jaar te herscholen en / of aan een nieuwe baan te helpen.
  Download het volledige persbericht (.doc)

 • Ascento biedt nieuwe service aan: skill-pooling (16/10/2003)

  De HR consultancy Ascento, een divisie van de NV t-groep die ook het uitzendbedrijf t-interim overkoepelt en topspeler op het vlak van outplacement, richt een nieuwe subdivisie op: skill-pooling. Via skill-pooling zal Ascento bemiddelen voor bedrijven die de talenten, expertise en vaardigheden van (een) werknemer(s) optimaal willen benutten door ze te delen met andere ondernemingen...
  Download het volledige persbericht (.doc)

 • t-groep winstgevend na 1 jaar bestaan (01/10/2003)

  Zowel uitzendtak t-interim als HR consultancy Ascento realiseren opmerkelijke groei.
  Op 1 oktober bestaat t-groep 1 jaar. Het bedrijf, dat de vroegere commerciële diensten van de VDAB overkoepelt, kan meteen uitpakken met positieve resultaten: t-groep als geheel realiseert met een omzet van 105,4 miljoen € een groei van 12,6% op jaarbasis*; de uitzendtak
  t-interim stijgt 7,1% in een markt die pas sinds juli weer aantrekt. De HR consultancy Ascento overtreft de verwachtingen met een groei van maar liefst 105,1% ten opzichte van vorig jaar.
  Download het volledige persbericht (.doc)

 • t-groep: een HR bedrijf met een sociaal-ethische missie (01/10/2003)

  Exact één jaar geleden werden de commerciële diensten van de VDAB verzelfstandigd en ondergebracht in de privaatrechtelijke NV t-groep, die 100% eigendom is van de NV Werkholding, een vereniging met sociaal oogmerk die op haar beurt volledig toebehoort aan de Vlaamse Overheid (50% Vlaams Gewest en 50% Vlaamse Gemeenschap).
  Download het volledige persbericht (.doc)

 • t-huishulp : de nieuwe service van t-interim

  t-interim krijgt erkenning om dienstencheques te aanvaarden
  Vanaf heden kan elke particulier die op zoek is naar huishoudelijke hulp terecht bij t-interim.
  t-interim is immers erkend als bedrijf dat dienstencheques mag aanvaarden. Via de service
  t-huishulp stelt elk van de 40 t-interim kantoren een aantal uitzendkrachten ter beschikking die specifiek aan de slag kunnen als huishoudhulp. Het systeem werkt als volgt: in ruil voor één of meerdere dienstencheques, stuurt t-interim een tijdelijke kracht langs, die de volgende taken mag uitvoeren: het poetsen van de woning, wassen en strijken van huishoudlinnen, naaiwerk, boodschappen doen en maaltijden bereiden. De cheques kosten 6,20 € / stuk (het equivalent van één uur huishoudelijke hulp) en kunnen worden besteld bij Accor-Services.
  Download het volledige persbericht (.doc)

 • Het officiële startschot voor de t-groep NV werd op vrijdag 27 september 2002 gegeven. Met een gigantisch personeelsfeest als voorsmaakje…Het management stelde in de Royal Albert Hall, een oude bioscoop in de Brusselse rand, de missie en de waarden van de t-groep NV voor.

 • Ook de geboorte van "Ascento" het gloednieuwe merk van t-groep NV, vond er plaats. Waarom profileert Ascento zich als "human capital services" in plaats van het gebruikelijke human resources?

  Waarom krijgt t-interim een andere baseline? Deze vragen en zoveel meer werden hier beantwoord. Iedereen liet zich het exquise buffet smaken. Het optreden van Paul Michiels was dé kers op de taart.

 • Welgeteld één dag later is het de beurt aan het grote publiek. t-interim geeft zich in de Vlaamse dagbladpers helemaal bloot. Krantenadvertenties moeten de aandacht trekken…. let vooral op de heropfrissing van het t-interimlogo en de gloednieuwe baseline "Exclusief voor iedereen".
   
 
Logo Top Employer 2012

 

t-interim, Ascento, Luba, ipmt en ergoflex
behoren tot t-groep NV